Peluang Oakland Athletics untuk Mengikuti Raiders NFL ke Las Vegas Meningkat
toto

Peluang Oakland Athletics untuk Mengikuti Raiders NFL ke Las Vegas Meningkat

Bagaimanakah bunyi Las Vegas A? Kerana kemungkinan besar Athletics menjadi pasukan besbol liga utama pertama Sin City dan pasukan sukan liga utama Keluaran SGP kedua yang dicuri dari Oakland.

Padang Pesta Las Vegas
Las Vegas Festival Grounds merangkumi tanah seluas 38 ekar yang dimiliki oleh pengusaha hotel Phil Ruffin di Strip utara di Sahara Avenue. Dilaporkan, ia adalah tempat Oakland A yang paling serius mengintai untuk membina stadium besbol baharu. (Imej: ktnv.com )
Menurut A dan Major League Baseball (MLB), majlis bandar raya Oakland mempunyai masa sehingga akhir tahun ini untuk meluluskan Terminal Howard. Itulah pembangunan tepian air bernilai $12 bilion yang ditegaskan oleh A dan MLB untuk mengekalkannya di bandar East Bay.

Walau bagaimanapun, untuk undian berlaku tahun ini, rundingan mengenai perjanjian antara A dan bandar Oakland perlu dimuktamadkan sebelum akhir minggu depan. Menurut Las Vegas Review-Journal, rundingan tersebut kini menemui jalan buntu. Itu pada masa yang sama pegawai A terus berunding untuk tapak taman permainan Las Vegas yang berpotensi.

“Masyarakat, peminat … harus prihatin kerana ini semua sepatutnya dilakukan Pengeluaran SDY sekarang,” ahli majlis bandar Oakland Dan Kalb memberitahu RJ minggu ini. “Jika anda benar-benar mahu (projek Terminal Howard) berlaku, lebih baik anda pergi berbincang dengan A dan minta mereka mula memastikan mereka bersedia untuk memberikan tawaran yang baik kepada kami.”

Tarikh akhir akhir tahun wujud kerana Datuk Bandar Oakland, Libby Schaaf, penggerak di belakang Terminal Howard, akan keluar tahun depan kerana had penggal. Juara cadangan lain mungkin kehilangan kerusi majlis bandaran mereka juga.

Ring Out yang Lama
Pegawai olahraga telah pun menyatakan bahawa mereka tidak akan memperbaharui pajakan mereka di RingCentral Coliseum yang berusia 55 tahun apabila ia berakhir pada 2024.

“Tapak Oakland Coliseum bukanlah pilihan yang berdaya maju untuk visi masa depan besbol,” kata MLB dalam satu kenyataan tahun lepas. “Kami telah mengarahkan Athletics untuk mula meneroka pasaran lain sementara mereka terus mengejar taman permainan di tepi pantai di Oakland. Athletics memerlukan permainan baharu untuk kekal berdaya saing, jadi kini menjadi kepentingan terbaik kami untuk turut mempertimbangkan pasaran lain.”

Cadangan Terminal Howard adalah untuk projek penggunaan bercampur di atas 56 ekar tepi laut yang dibina sekitar $1 bilion stadium baharu yang dibiayai secara persendirian untuk A. Ia juga termasuk 3,000 unit rumah mampu milik, 18 ekar taman awam, pejabat dan ruang runcit, amfiteater dan hotel.

A akan membiayai pembinaan stadium, dan Oakland infrastruktur luar tapak yang diperlukan. Walau bagaimanapun, dalam memorandum pada hari Selasa, pegawai Oakland mengakui bahawa mereka belum memperoleh lebih daripada $321 juta dalam bentuk geran yang diperlukan, mahupun hampir $183 juta lebih yang kini diperlukan daripada Jabatan Pengangkutan AS (USDOT) disebabkan peningkatan kos. (Menurut RJ, bandar itu “tidak yakin mana-mana bahagian geran USDOT akan diberikan.”)

Cinta di Tapak Stadium Pertama
Kisah RJ memetik sumber yang rapat dengan Phil Ruffin, yang berkata hartawan kasino itu bertemu dengan pegawai A sekurang-kurangnya dua kali pada bulan Data HK lalu tentang membina stadium $1 bilion di atas 38 ekar yang dimiliki Ruffin yang kini berfungsi sebagai Las Vegas Festival Grounds di sudut timur laut Las Vegas Boulevard dan Sahara Avenue.

RJ juga melaporkan bahawa tapak Tropicana semasa juga sedang giat bermain untuk menjadi tuan rumah stadium baharu A. Walau bagaimanapun, Bally’s, yang membeli hartanah seluas 35 ekar tahun lepas dengan harga $308 juta, nampaknya cenderung untuk merobohkan hotel lama dan membina yang baru di sana.